ΚΥΝΗΓΙ

Από την πλευρά της έρευνας του κυνηγόσκυλου, η όλη διαδικασία απαιτεί μεγάλες φυσικές ικανότητες, συστηματική εκπαίδευση και σωστή καθοδήγηση από τον ιδιοκτήτη-κυναγωγό, ώστε με την απόκτηση ανάλογων εμπειριών ο σκύλος να αποδειχθεί σύντομα ο πρωταγωνιστής ενός από τα συναρπαστικότερα είδη κυνηγίου.

ΣΚΎΛΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΏΝ ΚΑΘΗΚΌΝΤΩΝ.

Οι περισσότεροι κυνηγοί θεωρούν δεδομένο ότι με ένα σκύλο φέρμας θα μπορούν να κυνηγήσουν εξίσου καλά και τα τρία είδη θηράματος. Τα πράγματα, όμως, τις περισσότερες φορές δεν είναι έτσι, διότι για να κυνηγήσουμε άριστα το κάθε θήραμα ξεχωριστά, πέρα από το ότι θα χρειαζόμασταν εξειδικευμένο σκύλο, θα χρειαζόμασταν την κατάλληλη έρευνα για το εκάστοτε τερέν και το συγκεκριμένο θήραμα. Π.χ. Βλέπουμε σκυλιά τα οποία είναι κορυφαία στο κυνήγι της μπεκάτσας, αλλά τα ίδια σκυλιά είναι απλώς καλά στο κυνήγι της πέρδικας ή πολύ καλά στο κυνήγι του ορτυκιού. Σε άλλα, πάλι, μπορούμε να δούμε εντελώς αντίθετους και όλους τους δυνατούς συνδυασμούς προτίμησης θηράματος.

ΕΡΕΥΝΑ

Το κυνήγι στο πυκνό του δασούς αφορά κατά τον κύριο λόγο το σκύλο δείκτη (φέρμας) και περιορίζεται το χειμώνα στην αναζήτηση και τον εντοπισμό της βασίλισσας του δάσους, της μπεκάτσας.

Στο κυνήγι της μπεκάτσας η ερεύνα πρέπει να είναι πιο μεθοδική, το κασέ πιο κλειστό, η επαφή με τον κυνηγό σαφώς πολύ πιο μεγάλη και το εύρος της έρευνας θα πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με το τερέν στο οποίο κυνηγιέται.

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ

Η παράβαση του νόμου περί οπλών συνεπιφέρει τη σημαντική συνέπεια μη χορήγησης αλλά κυρίως ανάκλησης της ήδη χορηγηθείσης άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου για πέντε χρόνια.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Η άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας αναπόφευκτα συνδέεται και με τη συμμόρφωση στους σχετικούς κείμενους νόμους. υπάρχουν παρά πολλές διατάξεις που υπαγορεύουν και απαγορεύουν μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. τις διατάξεις αυτές θα πρέπει να γνωρίζουμε λεπτομερώς, επειδή δεν συγχωρείται η άγνοια νόμου, και να αποφεύγουμε τις συνέπειες τους.

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΘΗΡΑ, ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΙΔΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ.