Άλυτα Μυστήρια

Ζώα από τα Βαθιά Νερά

Πολύ λίγα ξέρουμε για τη ζωή στο βυθό της θάλασσας ή των λιμνών.Υπάρχουν απύθμενα βάθη, που κανείς δεν τα έχει φτάσει, ακόμα και με το σύγχρονο εξοπλισμό καταδύσεων.

ΑΡΧΑΙΟ ΨΑΡΙ

Ένας κοιλάκανθος, ψάρι που θεωρούνταν εξαφανισμένο για 65 εκατομμύρια χρόνια, πιάστηκε έξω από τις ακτές της Ν. Αφρικής στις 22/12/1938. Στα τέλη της δεκαετίας 1980, αρκετοί κοιλάκανθοι εντοπίστηκαν σε βάθος 200 μέτρων στον Ινδικό ωκεανό.

 

Μυστηριώδεις Πυραμίδες

Περίπου 80 πυραμίδες χτίστηκαν στην Αρχαία Αίγυπτο, μεταξύ 3100 και 320π.Χ, ως τάφοι για τους Φαραώ.Πώς χτίστηκαν αυτά τα εκπληκτικά οικοδομήματα;

Πιθανόν να χρειάστηκαν 30 χρόνια και 100.000 εργάτες, για να χτηστεί η Μεγάλη Πυραμίδα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ιπτάμενοι δίσκοι

Οι άνθρωποι βλέπουν Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (UFO), εδώ και αιώνες, αλλά μέχρι πρόσφατα κανείς δεν τα έπαιρνε στα σοβαρά. Αφότου άρχισαν τα διαστημικά ταξίδια, στη δεκαετία του 1960, οι άνθρωποι πιο πρόθυμα δέχονται τη δυνατότητα να μας επισκέπτονται μορφές ζωής από άλλους πλανήτες.

Το Τρίγωνο των Βερμούδων

Το Τρίγωνο των Βερμούδων βρίσκεται στο Δυτικό Ατλαντικό, έξω απ' τις ακτές της Φλόριντα. Κανείς δεν έχει μπορέσει να εξηγήσει γιατί τόσα αεροπλάνα και πλοία έχουν χαθεί σε αυτό το μέρος χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Η μοίρα της πτήσης 19

Στις 3:45 μμ ο αρχηγός της Πτήσης 19, υποσμηναγός Τσαρλς Τέιλορ, κάλεσε τον πύργο ελέγχου, επαναλαμβάνοντας υστερικά οτι είχε χαθεί.

Στις 4:30 μμ ο υποσμηναγός Χάρι Κόουν απογειώθηκε απ' τη ναυτική βάση του ποταμού Μπανάνα με ομάδα διάσωσης 12 ανδρών μέσα στο αεροσκάφος του, Μάρτιν Μάρινερ. Το τεράστιο αεροπλάνο επικοινώνησε δύο φορές με τον πύργο ελέγχου και μετά εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Αμέσως μετά τις 7 μμ η Πτήση 19 έστειλε το τελευταίο της μήνυμα ''ΦΤ...ΦΤ''. Ήταν μέρος του αναγνωριστικούς τους σήματος. Μετά τίποτα. Έξι αεροπλάνα με 27 ανθρώπους είχαν εξαφανιστεί χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Αεροπλάνο χαμένο στο χρόνο;

Ένα αεροπλάνο των αερογραμμών Νάσιοναλ εξαφανίστηκε από το ραντάρ του πύργου ελέγχου καθώς πλησίαζε στο Μαϊάμι. Δέκα λεπτά αργότερα ξαναεμφανίστηκε. Κανείς από τους επιβάτες δεν είχε προσέξει τίποτα ασυνήθιστο, αλλά όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, τα ρολόγια τους ήταν δέκα λεπτά πίσω.

ΘΕΩΡΙΕΣ

 

Τρομακτικές Ιστορίες

''Πολτεργκάιστ'' σημαίνει ''θορυβώδες φάντασμα''. Όντας αόρατα, τα πολτεργκάιστ συχνά προκαλούν μεγάλη αναταραχή, που έχει καταγραφεί και σε φιλμ. Τα φαντάσματα είναι σκιώδεις, σιωπηλές φιγούρες και κανείς δεν έχει μπορέσει να αποδείξει ότι υπάρχουν.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ

Στις 31/8/1977, το πιο διάσημο πολτεργκάιστ στη Βρετανία άρχισε να στοιχειώνει το σπίτι της οικογένειας Χάρπερ, στο Ένφιλντ του Λονδίνου. Επί 14 μήνες μάρτυρες ανέφεραν πάνω από 400 ''συμβάντα''. Χρήματα καίγονταν, μάρμαρα μετακινούνταν στο πάτωμα, καναπέδες αναποδογύριζαν και τσαγιέρες χόρευαν στην κουζίνα. Ένας φωτογράφος από την Ντέιλι Μίρορ έστησε κάμερες για να καταγράψει ό,τι μπορούσε. Κατάφερε να συλλάβει το πολτεργκάιστ να ανεμίζει τις κουβέρτες στα κρεβάτια των παιδιών.

ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΤΕΡΓΚΑΪΣΤ

  1. Θόρυβοι χτυπημάτων και ξυσιμάτων
  2. Βήματα
  3. Αντικείμενα εξαφανίζονται
  4. Έπιπλα πετάνε
  5. Ορνιθοσκαλίσματα στους τοίχους

ΤΟ ΠΟΛΤΕΡΓΚΑΪΣΤ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ

Τον Νοέμβριο του 1900, ένας κυνηγός πολτεργκάιστ πήγε σε μια ταβέρνα στο Τορίνο της Ιταλίας, για να ερευνήσει σχετικά φαινόμενα. Όταν κατέβηκε στο κελάρι, έξι μπουκάλια πέταξαν από το ράφι και έπεσαν στο πάτωμα.

ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΣΣΑ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Το 1970, στο Πεσβάρ της Ινδίας ένας αστυνομικός με μοτοσικλέτα, ο Μαχμούτ Αλί, πήρε στη μηχανή του μια νεαρή ασπροντυμένη γυναίκα. Πριν τελειώσει το ταξίδι όμως, η κοπέλα είχε εξαφανίστει από την μηχανή. Ο Μαχμούτ ανακάλυψε αργότερα ότι μια νέα γυναίκα είχε σκοτωθεί σε σύγκρουση αυτοκινήτων στο σημείο όπου πήρε την κοπέλα.

ΔΙΠΛΟΣ ΜΠΕΛΑΣ

Μια Γαλλίδα δασκάλα, η Εμιλί Σαζέ, είδε κάποτε τον ''ντοπελγκένγκερ'' της, το ζωντανό φάντασμά της, να περνάει έξω από το παράθυρο της τάξης της. Οι τρομοκρατημένοι μαθητές της είδαν και αυτοί τις δύο δασκάλες: μία μέσα στην τάξη και μία απ' έξω. Το αποτέλεσμα ήταν να απολυθεί η καημένη δεσποινίς Σαζέ από το σχολείο!

ΕΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Το φάντασμα της τρίτης γυναίκας του Ερρίκου Η, λαίδης Κάθριν Χάουαρντ, εμφανίζεται στο ανάκτορο Χάμπτον Κορτ, κάθε χρόνο την επέτειο της νύχτας που συνελήφθει απ' τους στρατιώτες του Ερρίκου, το 1541. Η 19χρονη βασίλισσα το 'σκασε και έτρεξε στριγγλίζοντας και κλαίγοντας σε ένα διάδρομο που τώρα λέγεται Στοιχειομένος Διάδρομος. Ήξερε ότι επρόκειτο να αποκεφαλιστεί.