Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Όσο περνάει ο καιρός το φυσικό περιβάλλον που ζούμε καταστρέφεται το οποίο αποτελείται απο τα βουνά και τις πεδιάδες, τα δάση και τα ποτάμια, τις θάλασσες και τις λίμνες, τον αέρα, τον γήινο και τον ουράνιο κόσμο και τέλος τα άψυχα και τα έμψυχα πράγματα.

Η σημασία του περιβάλλοντος εμφανίζει το σημαντικότερο ρόλο στη ζωή οποιουδήποτε όντος, πολύ περισσότερο για τον άνθρωπο. Τον ανανεώνει και του χαρίζει σωματική και ψυχική υγεία. Ξεκουράζει τον άνθρωπο του προσφέρει τις πρώτες ύλες δείχνει το ωραίο, την ομορφιά και την τάξη με αποτέλεσμα να είναι πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης και δημιουργίας. Αν και μας προσφέρει τόσα πολλά αγαθά το καταστρέφουμε κάνοντας κάθε τι βλαβερό γι' αυτό. Μολύνεται κυρίως απο τα εργοστάσια και τα βιομηχανικά απόβλητα, από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, από το νέφος τα απορίμματα από λιπάσματα, τα οποία χρησιμοποιούνται στις γεωργικές εκτάσεις. Έπειτα η θάλασσα, τα ποτάμια, και γενικότερα τα ύδατα μολύνονται από τα καράβια ,από τις πετρελαιοκηλίδες και μόλυνση του περιβάλλοντος είναι το τρομερό ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ. Το περιστατικό αυτό εκτός των όσων κακών αποτελεσμάτων είχε γίνει από μια πλευρά και χρήσιμο, γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να ενημερωθούμε πιο βαθιά και πιο σωστά σε θέματα που αφορούν την μόλυνση του περιβάλλοντος από την πυρηνική ενέργεια. Έτσι ο άνθρωπος μετά απ' αυτό το γεγονός είναι ανήμπορος και άοπλος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της ραδιενέργειας που τυχόν διαφεύγει. Για όλους τους παραπάνω λόγους, εμείς οι νέοι ιδιαίτερα, νιώσαμε κοντά στα άλλα συναισθήματα αγανάκτηση και αηδία. Σκεπτόμενοι έτσι ότι θα οδηγηθούμε όλοι σαν πρόβατα χωρίς καμία προστασία στο θάνατο και στη βιολογική παραμόρφωση. Για να αποφευχθούν όλα αυτά πρέπει να εξασφαλιστούν προηγουμένως οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες της αβλαβούς λειτουργίας όλων των πραγμάτων (μηχανήματα, εργοστάσια, αυτοκίνητα, καράβια κ.λ.π). Απ' την άλλη θα πρέπει να τεθούν και να θεσπιστούν αυστηροί νόμοι και κανόνες, εσωτερικοί και διεθνείς που να ρυθμίζουνε τα θέματα λειτουργίας των παραπάνω.

Θα πρέπει να καθιερωθούν προδιαγραφές να ασκείται ο κατάλληλος έλεγχος και να επιβάλλονται κυρώσεις όπου χρειάζεται. Τέλος για να σώθει το περιβάλλον πρέπει να απομακρυνθούν τα εργοστάσια, πρέπει να χρησιμοποιούνται κατάλληλα φίλτρα στις βιομηχανίες. Εμείς σαν μεμονωμένα άτομα θα πρέπει να μην επιδιώκουμε την μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη απ'τη στιγμή που αυτή εμφανίζεται βλαβερή προς το περιβάλλον. Το τελικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο άνθρωπος πρέπει να προστατέψει με κάθε τρόπο και όσο το δυνατόν περισσότερο το φυσικό περιβάλλον κάνοντας πολλές θυσίες και αν χρειαστεί διαθέτοντας τεράστια χρηματικά ποσά. Έτσι θα περισσώσει την ποιότητα της ζωής του και θα εξασφαλίσει μια καλύτερη και πιο άνετη ζωή στις επόμενες γενιές.