ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ

Στις δοξασίες του ελληνικού λαού ο βρυκόλακας διαφέρει από το στοιχειό που είναι η ψυχή του ανθρώπου που πέθανε με βίαιο θάνατο και που καταντά φύλακας και ευεργέτης του τόπου όπου σκοτώθηκε . Ο βρυκόλακας αντίθετα είναι το ίδιο το σώμα με την ψύχη μαζί όσων πέθαναν απο βίαιο θάνατο είναι πάντοτε κακοποιός και με την επήρεια του διαβόλου μετατρέπεται σε γάτα ή ποντικό για να μπορέσει να πλησιάσει τον νεκρό και να μπε'ι στο σώμα του. Ο βρυκόλακας αντίθετα από ότι συμβαίνει με το στοιχείο προβαίνει σε θυσίες αιμοχαρείς ακόμη ανθρώπων ή ζώων . Κοιμάται κρυφά με τις γυναίκες γεννόντας παιδιά που το σώμα τους δεν έχει κόκαλα . Πνίγει ανθρώπους ιδιαίτερα τα νήπεια, πίνει το λάδι από τις καντήλες εξωκκλησιών και νεκροταφίων, πετροβολεί τους διαβάτες, ρουφά το αίμα των κοιμωμένων ανθρώπων ή ζώων τους κανει ωχρούς και αρρωστιάρικους, τρώει τα σπλάχνα τους,σπάει έπιπλα, μολύνει τρόφιμα αλλά κάποτε ξαναγυρίζει και στα ειρηνικά του έργα αυτά που ασκούσε πριν από τον θάνατό του.

Ταξιδεύει ακόμη μακριά από την πατρίδα του όπου ζει άγνωστος μαζί με τους ανθρώπους . Παντρεύεται και αποκτά παιδιά ώσπου να ανακαλυφθεί και να καεί μαζί με αυτά στην φωτιά . Εμφανίζεται με μορφή ανθρώπου ή ζώου αλλά και ως άψυχο αντικείμενο, φωτιά ή ασκός γεμάτος αίμα. Βρυκόλακας γίνεται ο πεθαμένος με βίαιο θάνατο, μαχαιρωμένος ή γκρεμισμένος από βράχο ή αυτός που πάνω του όταν ήταν νεκρός είχε περάσει γάτα,ποντικός ή πουλί . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να περάσουν αυτά τα ζώα πάνω απο τον νεκρό . Αν με όλα αυτά περάσει γάτα πρέπει να συλληφθεί και να κάνει εφτά γύρους γύρω απο τον νεκρό. Βρυκόλακας γίνεται ο νεκρός στον οποίο ο ιερέας δεν διάβασε ολόκληρη την νεκρώσιμη ακολουθεία, αυτός που ο ιερέας τον είχε καταραστεί να μην λιώσει. Ο αφορισμένος, ο αναθεματισμένος, ο τοκογλύφος, ο φονιάς, ο αμαρτωλός γενικά όποιος μολύνθηκε απο βρυκόλακα, έφαγε φαγητό μολυσμένο, τον βύζαξε ο βρυκόλακας αλλά κάποτε κι αυτός που αγάπησε πολύ κάποιον και δεν μπορεί ούτε και μετά το θάνατό του να τον αποχωριστεί. Η Πίστη στην κακοποιό δράση των βρυκολάκων ήταν τόσο δυνατή παλιότερα. Χωριά ολόκληρα εκγαταλείφθηκαν απο τους κατοίκους τους για να γλυτώσουν απο το βρυκόλακα και περιηγητές. Παλιότεροι συγγραφείς αναφέρουν αποτρόπες σκηνές όπου παιδιά ξέθαβαν τα πτώματα των γονιών τους για να αφαιρέσουν απο αυτά την καρδιά τους,να τρυπήσουν και να κάψουν τα πτώματα για να απαλλαγούν απο τον δαίμονα. Οσο δεν βρίσκει ησυχία στον Άδη ερχόταν αρρώστιες και θανατικό στο χωριό, τα σπαρτά καταστρέφονταν, τα άνθη τα τρώει το σκουλίκι, πέφτει ψόφος στα γιδοπρόβατα και τα σκυλιά γυρίζουν κοπάδια -κοπάδια στους δρόμους και ουρλιάζουν.

Το απόσπασμα του Παπίου είναι σύμφωνο με τις σημερινές αντιλήψεις για το βρικόλακα που είναι μαύρος, άγριος με νύχια μια πιθαμή και βαμμένα στο αίμα, τα μαλλιά μακρυά και τα γένια άγρια. Εμφανίζονται ως ασκοί πλήρεις αίματος κάτι σαν τουλούμι ορθό ,σαν δερμάτια και πηγαίνουν κυλιώντας. Η παράδοση για το πρησμένο σώμα του βρυκόλακα για την επιστροφή και την περιπλάνηση των νεκρών στη γη.

count Dracoula

H Tρανσυλβανία είναι μια περιοχή στη Ρουμανία.Η Τρανσυλβανία είναι γνωστή για δύο λόγους: για τον άγγλο συγγραφέα Bram Stoker και για τον άνδρα που έγραψε για τον Κόμη Δράκουλα. Στο βιβλίο του, το οποίο γράφτηκε το 1897, ο Stoker έγραψε για έναν πλούσιο, σκληρό άνδρα ο οποίος πέθανε πριν 400 χρόνια και έγινε βρυκόλακας. Οβρυκόλακας είναι ένα νεκρό σώμα το οποίο επιστρέφει στη ζωή τη νύχτα.Μεταμορφώνετε σε νυχτερίδα και μύγα και ψάχνει για αθώους ανθρώπους. Όταν τους βρίσκει πίνει λίγο από το αίμα τους και γίνονται κι αυτοί βρυκόλακες, επίσης .

Υπάρχουν όμως στα αλήθεια βρυκόλακες?

Άνθρωποι συνήθιζαν να πιστεύουν σ' αυτούς και πολλοί το κάνουν ακόμη. Πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα στην περιοχή της Τρανσυλβανίας, συνήθηζαν να φοράνε σκόρδο γύρω από το λαιμό τους για να τους προστατεύονταί από τους βρυκόλακες. Στην Καλιφόρνια πάνω από 3000 άνθρωποι λένε πως υπάρχουν πραγματικά βρυκόλακες.

Παρόλα αυτά, μαθηματικοί έχουν αποδείξει οτι δεν υπάρχουν βρυκόλακες. Ο Gregory Alston, ένας διάσημος μαθηματικός είπε οτι ένας βρυκόλακας χρειάζεται να πιει το αίμα ενός ανθρώπου τη βδομάδα.. Τότε αυτός ο άνθρωπος γίνεται βρυκόλακας. Στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας θα υπάρχουν τέσσερις βρυκόλακες και αυτό συνεχίζεται. Στο τέλος της τριακοστης τρίτης εβδομάδαςθα υπάρχουν 5 000 000 000 βρυκόλακες. Αλλά εδώ είναι το πρόβλημα, υπάρχουν μόνο 5 000 000 000 άνθρωποι στον κόσμο. Για αυτό το λόγο, αν υπάρχουν βρυκόλακες, τότε εσύ και οι φίλοι σου πρέπει να είστε και εσείς βρυκόλακες , αλλά δεν είστε ... είστε ;