Piercing and tattoo

Τρύπημα του σώματος, μια μορφή της τροποποίησης του σώματος, είναι η πρακτική της διάτρησης ή κοπής ενός μέρους του ανθρώπινου σώματος, δημιουργώντας ένα άνοιγμα στο οποίο μπορεί να φορεθεί κοσμήματα. Η λέξη piercing μπορεί να ανατρέξει στην πράξη ή την πρακτική του piercing σώματος, ή σε ένα άνοιγμα στο σώμα που δημιουργείται από αυτή την πράξη ή πρακτική. Αν και η ιστορία του piercing σώματος επισκιάζεται από τη λαϊκή παραπληροφόρηση και από την έλλειψη της επιστημονικής αναφοράς, υπάρχει άφθονα στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι έχει ασκηθεί σε διάφορες μορφές και από τα δύο φύλα από την αρχαιότητα σε όλο τον κόσμο.

Το τρύπημα αυτιών έχει ασκηθεί σε όλο τον κόσμο από την αρχαιότητα. Τρύπημα αυτιών και τρύπημα της μύτης ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο και εκπροσωπούνται ικανοποιητικά σε ιστορικά αρχεία και μεταξύ των κτερισμάτων.Μύτη piercing τεκμηριώνεται ήδη από το 1500 π.Χ.. Τα Σκουλαρίκια από αυτά τα είδη έχουν καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τα χείλη και τη γλώσσα τρυπήματα έχουν ιστορικά βρεθεί σε καλλιέργειες της Αφρικής και της Αμερικής φυλών. Θηλή και γεννητικών piercing έχουν επίσης ασκηθεί από διάφορους πολιτισμούς, με θηλή piercing που χρονολογείται τουλάχιστον από την Αρχαία Ρώμη.Η ιστορία του τρύπηματος του ομφαλού είναι λιγότερο σαφής. Η πρακτική του piercing σώματος έχει αυξομειώσεις στο δυτικό πολιτισμό, αλλά γνώρισε αύξηση της δημοτικότητας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με χώρους εκτός από τα αυτιά κερδίζει υποκουλτούρας δημοτικότητα στη δεκαετία του 1970 και εξαπλώνεται στη δεκαετία του 1990.

Σύγχρονες πρακτικές body piercing τονίζουν τη χρήση ασφαλών υλικών piercing σώματος, συχνά χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό. Piercing σώματος είναι μια επεμβατική διαδικασία με ορισμένους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων αλλεργική αντίδραση, λοίμωξη, η υπερβολικες ουλές και απρόβλεπτους σωματικούς τραυματισμούς, αλλά τέτοιες προφυλάξεις όπως οι υγειονομικές διαδικασίες διάτρησης και προσεκτική φροντίδα στο μέλλον τόνισε για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο χρόνος που απαιτείται για την επούλωση μιας τρύπας του σώματος μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την τοποθέτηση.

Η λέξη τατουάζ, ή tattoo από τον 18ο αιώνα, είναι μια λέξη δάνειο από τη λέξη tatau Σαμόα, που σημαίνει «ορθή, έντεχνη». Το αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης δίνει την ετυμολογία του τατουάζ ως tattow από τη Πολυνησία. Σε Marquesan, Tatu ». Πριν από την εισαγωγή της Πολυνησίας λέξης, η πρακτική του τατουάζ είχε περιγραφεί στη Δύση ως τσιμπήματα, ζωγραφική, ή χρώση. Ναύτες στο ταξίδι εισήγαγε αργότερα, τόσο η λέξη και επανέφερε την ιδέα του τατουάζ στην Ευρώπη.

Πολλά τατουάζ χρησιμεύουν ως ιεροτελεστίες της μετάβασης, τα σήματα της κατάστασης και την κατάταξη, τα σύμβολα της θρησκευτικής και πνευματικής αφοσίωσης, διακοσμήσεις για την ανδρεία, τη σεξουαλική θέλγητρα και τα σήματα της γονιμότητας, υποσχέσεις της αγάπης, την τιμωρία, φυλαχτά, προστασία, και όπως τα σήματα των περιθωριακών , οι δούλοι και οι κατάδικοι. Ο συμβολισμός και ο αντίκτυπος των τατουάζ ποικίλει σε διαφορετικούς τόπους και πολιτισμούς.

ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαρία Χίου Ιωάννα Σιαδήμα Δημήτρης Μπουζούλας