ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Βασικά βήματα για σωστό MAKE-UP

Η τελετουργία του μακιγιάζ, είτε το κάνεις μόνη σου είτε στο κάνει κάποιος ειδικός, είναι κάτι σα σπαζοκεφαλιά, ιδιαίτερα τις πρώτες φορές. Και αυτό γιατί τώρα πια, υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα για το μακιγιάζ, που πολλές φορές και ο ίδιος ο makeup artist κάνει διαφορετικούς συνδυασμούς, προκειμένου να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βήμα 1ο Φροντίστε την επιδερμίδα σας! Είναι βασικό να γνωρίζετε τι τύπο δέρματος έχετε. Αφενός θα σας βοηθήσει στη σωστή επιλογή προϊόντων, αφετέρου με τη σωστή φροντίδα και περιποίηση έχετε το τέλειο δέρμα. Η σωστή φροντίδα περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή, γυμναστική, όχι υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αποχή από το κάπνισμα, κατάλληλη και σωστή ενυδάτωση. Η καθημερινή «ρουτίνα», περιλαμβάνει καθαρισμό της επιδερμίδας, χρήση ενυδατικής κρέμας – βασική προϋπόθεση για να διατηρηθεί φρέσκια και ενυδατωμένη η επιδερμίδα σας κ να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη εφαρμογή του κονσίλερ και του make up. Όσον αφορά τον καθαρισμό, αν έχετε λιπαρή – μεικτή επιδερμίδα προτιμήστε ένα oil- free cleansing gel, που θα καθαρίσει την επιδερμίδα σας χωρίς να της προκαλέσει λιπαρότητα. Εάν έχετε κανονική επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν σε μορφή αφρού, ενώ εάν έχετε ξηρή ένα πιο κρεμώδες καθαριστικό. Μην ξεχνάτε: η λάμψη που ξεκινά από μέσα μας είναι αυτή που σε συνδυασμό με το κατάλληλο make up θα σας χαρίσει ένα φωτεινό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, προχωρήστε κανονικά με την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας. Αφού λοιπόν απορροφηθεί η ενυδατική σας κρέμα, βάζετε –πάλι ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σας- τότε προχωράτε στην τοποθέτηση του make up. Βήμα 2ο: H ώρα του κοσνίλερ. Επιλέξτε το και απλώστε το σωστά! Υπάρχουν πολλών ειδών κονσίλερ. Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Το κονσίλερ για την περιοχή των ματιών, λόγω του ότι είναι πιο κρεμώδες, δε συνίσταται τόσο πολύ για άλλου είδους προβλήματα.Η τοποθέτηση κονσίλερ στην περιοχή των ματιών είναι από τα πιο σημαντικά βήματα για μια πολύ καλή βάση. Αν τοποθετηθεί σωστά και στην απόχρωση που πρέπει τότε φωτίζει και «σηκώνει» το μάτι. Χρήσιμα tips: Επιλέξτε μια απόχρωση 1 ή 2 τόνους πιο ανοιχτή από το foundation. Αν έχετε μικρές μπλε φλεβίτσες η γενικότερα δυσχρωμίες που τείνουν προς το μπλε ή μωβ, πριν την τοποθέτηση του κονσίλερ πρέπει να κάνετε αποχρωματισμό με κονσίλερ απόχρωσης κίτρινο – πορτοκαλί. Για κάποιες γυναίκες, είτε λόγω ορμονικών διαταραχών, είτε λόγω ξεκούρασης, χρειάζεται μίξη ανάμεσα σε 2-3- αποχρώσεις για να καλύψουμε τις δυσχρωμίες ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν έχετε ξηροδερμία στην περιοχή των ματιών, φροντίστε πριν την τοποθέτηση του κονσίλερ για την ενυδάτωση τους. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις μην προτιμάτε «βαριά» προϊόντα κάλυψης. Το κονσίλερ όπως προανέφερα θα πρέπει να είναι 2-3 αποχρώσεις πιο ανοιχτό, αν όμως έχετε δυσχρωμίες στα μάτια σας, προσοχή στους τόνους που θα χρησιμοποιήσετε γιατί υπάρχει ο κίνδυνος το χρωματικό τελικό αποτέλεσμα να βγει γκρι ή ένα μουντό καφέ.

5 Βασικά Βήματα για το βάψιμο των χειλιών

1 Αρχικά ταμπονάρουμε τα χείλη μας με το make up μας
2 Με ένα μολύβι χειλιών, χρώματος ΙΔΙΟΥ με το κραγιόν μας (συχνά τα πουλάνε μαζί), σχεδιάζουμε το περίγραμμα των χειλιών μας. Στόχος μας είναι να δώσουμε στο στόμα ένα σωστό σχήμα. Προσπαθούμε να φέρουμε σε σωστή αναλογία το πάνω με το κάτω χείλος. Το περίγραμμα που θα κάνουμε με το μολύβι, θα πρέπει σταματάει λίγο πριν τις γωνίες των χειλιών (το ίδιο και το κραγιόν). Το μολύβι δουλευεται πάντα από το κέντρο των χειλιών προς τα άκρα και όχι αντίστροφα.
3 Γεμίζουμε τα χείλη μας με το μολύβι, κανουμε δηλαδη με το μολύβι μας μερικές απαλές κάθετες γραμμες στα χείλια μας
4 Με ένα πινέλο χειλιών βάζουμε το κραγιόν μας. Σαν πινέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαι απλά μπατονέτα αυτιών. Πρώτα βάζουμε το χρώμα στο κέντρο των χειλιών και στη συνέχεια το απλώνουμε προς τα πλάγια. Στη συνέχεια στεγνώνουμε τα χείλη μας με ένα χαρτομάντιλο για να αφαιρεθεί η περίσσεια ποσότητα. Μετα, για μεγαλύτερη διάρκεια περνάμε μια δεύτερή στρώση.
5 Με λίγο κονσίλερ αν χρειαστεί διορθώνουμε το περίγραμμα που ίσως μας έχει ξεφύγει από τα όρια.

6 Μυστικά για τέλειο σχήμα φρυδιών


1. Γωνία Εάν το φρύδια σας δεν έχουν γωνία, η ελπίδα δεν έχει χαθεί. Μπορείτε να τη δημιουργήσετε με αυτό το απλό τέχνασμα : Χτενίστε τα φρύδια σας και σχηματίστε μια γωνία με ένα ειδικό πινέλο για φρύδια. Στη συνέχεια εφαρμόστε απαλά ένα eye-liner σε σχήμα μαρκαδόρου στο εξωτερικό μισό των φρυδιών σας για να τονίσετε αυτό το σημείο. Έτοιμη η γωνία
2. Πάρα πολύ βγαλμένα φρύδια Εκείνη τη στιγμή , όταν έχετε συνειδητοποιήσει ότι έχετε πάει πολύ μακριά με ένα τσιμπιδάκι μπορεί να είναι τρομακτικό , αλλά για όλα υπάρχει λύση. Πάρτε ένα μολύβι φρυδιών που να είναι δύο αποχρώσεις ελαφρύτερο από τα μαλλιά και τα φρύδια σας και αργά και απαλά εφαρμόστε το μολύβι σε μικρές , σύντομες γραμμές . Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μία πούδρα σε σκόνη και τοποθετήστε τη στα φρύδια με ένα ειδικό πινέλο για γωνίες. Βεβαιωθείτε ότι τα φρύδια σας είναι στεγνά αλλιώς η πούδρα δεν θα τοποθετηθεί σωστά.
3. Κοκκινίλα μετά από το βγάλσιμο των φρυδιών Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα , ενημερώστε την αισθητικό σας έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει ένα κερί για επιδερμίδες με ευαισθησίες . Δοκιμάστε να πάρετε ένα αντιισταμινικό πριν για να μην γίνει το δέρμα σας κόκκινο . Στη συνέχεια , αν έχετε κοκκινίσει , χρησιμοποιήστε βαζελίνη για να δροσίσει το δέρμα σας. Καλό θα ήταν να την εφαρμόσετε το βράδυ , καθώς πρέπει να εμποτιστεί η επιδερμίδα σας με τη βαζελίνη και να θεραπευτεί το κατεστραμμένο δέρμα .
4. Κενά σημεία Για οποιεσδήποτε αραιές περιοχές των φρυδιών σας , σας προτείνουμε να τις καλύψετε αρχικά με μία πούδρα. Στη συνέχεια απλώστε με το ειδικό βουρτσάκι ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα . ‘Επειτα περάστε απαλά την σκιά ή το μολυβάκι.
5.Ατίθασα φρύδια Αν οι τρίχες σας αρνούνται να αναπτυχθούν ομοιόμορφα , θα πρέπει να αγοράσετε ένα ψαλίδι φρυδιών.. Χτενίστε τα φρύδια προς τα πάνω με το ειδικό βουρτσάκι , και κόψτε τις τρίχες που εκτείνονται πέρα από τα φυσικά φρύδια σας ( στη συνέχεια επαναλάβετε το χτένισμα προς τα κάτω ). Διατηρήστε τα φρύδια σας στη θέση τους με ένα τζελ φρυδιών .
6. Μεγαλώνοντας τα φρύδια… Εδώ το κλειδί είναι η υπομονή. Αλλά, για να επιταχύνετε λίγο την διαδικασία, εφαρμόστε έναν ειδικό ορρό ανάπτυξης των φρυδιών τοπικά στην περιοχή. Συμπληρώστε με μολύβι φρυδιών πολύ ελαφρά για να δώσετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.


ΠΗΓΕΣ:ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΙΑΠΚΑ ΜΑΡΙΑ,ΣΙΩΖΟΥ ΣΟΦΙΑ,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΙΝΑ