Ford

Μαζί με την μητρική Ford, στον Όμιλο Ford ανήκουν: η μάρκα πολυτελείας Lincoln και η θυγατρική εταιρεία κατασκευής ισχυρότερων εκδόσεων του Ford Mustang Shelby, ενώ είναι μέτοχος και της ιαπωνικής Mazda, αν και σήμερα κατέχει ποσοστό μόλις 3% της εταιρείας.

Συνολικά, ο Όμιλος Ford είναι σήμερα η 4-η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, μετά την Toyota, την General Motors και τον όμιλο Volkswagen. Από το 2008, η Ford έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, πίσω μόνο από τον όμιλο Volkswagen, με τις ευρωπαϊκές πωλήσεις της Ford μάλιστα να ξεπερνούν κατά καιρούς αυτές που σημειώνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ford Mustang

H Ford Mustang είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που κατασκευάζεται από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, από το 1964 έως και σήμερα. Μέχρι στιγμής, έχουν κυκλοφορήσει 6 γενιές Mustang, σε πολλές εκδόσεις, ενώ η έκτη γενιά της μπήκε στην παραγωγή στις 14 Ιουλίου 2014. Είναι ένα από τα γνωστότερα αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Η ονομασία Mustang προέρχεται από το ομώνυμο είδος αλόγου που ζει στη Βόρεια Αμερική, εξ ου και το σήμα του μοντέλου, με το άλογο που καλπάζει. Όλες οι γενιές της Mustang, έχουν εμφανιστεί σε πολλές ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου, καθώς και σε πολλά βιντεοκλίπ τραγουδιών, σε αρκετές χώρες διεθνώς.

Crush tests

ΣΥΝΤΑΞΗ:Καράτζιος Αλέξανδρος Καψάλης Κωνσταντίνος