Τουριστικοί Προορισμοί Της Ελλάδος

Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο σε έκταση μεγαλύτερο της Μεσογείου. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο, με πληθυσμό 623.065 κατοίκων.Βρέχεται βόρεια από το Κρητικό και νότια από το Λιβυκό πέλαγος. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, διατηρώντας τα δικά της πολιτισμικά στοιχεία.
Οι κυριότερες παραλίες της Κρήτης ειναι:

1)Βάι, Ν. Λασιθίου
2)Μάταλα, Ν. Ηρακλείου
3)Μπάλος, Ν. Χανίων
4)Πρέβελη, Ν. Ρεθύμνου
5)Ελαφονήσι, Ν. Χανίων
6)Άγιος Παύλος, Ν. Ρεθύμνου
div {height:50px;width:100%;} 7)Ίστρος, Ν. Λασιθίου

Σαντορίνη

Μια έκρηξη γοητείας. Αυτή είναι η Σαντορίνη. Το νησί αυτό των Κυκλάδων θα σας χαρίσει στιγμές μυθικές. Αισθήσεις σε υπερθετικό βαθμό, παραδομένες στην ένταση των αντιθέσεων. Της μαύρης γης με τα ασβεστωμένα χωριά της καλντέρας. Των άγριων ηφαιστειακών γλυπτών με τις λιτές κυκλαδίτικες γραμμές.Είναι γνωστή για το ηφαίστειο της. Η τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα ήταν το έτος 1950
Οι πιο γνωστές παραλίες της Σαντορίνης είναι:
1)Κόκκινη Παραλία
2)Αμμούδι
3)Κολούμπο
4)Μέσα Πηγάδια
5)Καμάρι
6)Αλμύρα
7)Πορί

Νάξος

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο, πιο εύφορο και αυτόνομο νησί των Κυκλάδων, με ιστορία αιώνων, μοναδικά αξιοθέατα, εναλλαγή τοπίων, φιλόξενους κατοίκους και καλό φαγητό και βρίσκεται στο ωραιότερο σημείο του Αιγαίου.
Κάποιες από τις πιο αξιοσημείωτες παραλίες της Νάξου είναι:
1)Καλαντός
2)Αγία Άννα
3)Αγιασσός
4)Άγιος Γεώργιος
5)Άγιος Φυκάς

Μύκονος


Η Μύκονος είναι το διασημότερο και αγαπημένο νησί της χώρας,γι' αυτο και οχι τυχαία, ψηφίζεται στις πρώτες θέσεις των καλύτερων προορισμών για διακοπές: εξαιρετικέςπαραλίες, βραβευμένα εστιατόρια, ατελείωτα μυθικά πάρτι, πανάκριβα γιοτ, ονειρεμένες βίλες, όμορφοι άνθρωποι, beach service πέντε αστέρων.
Οι πιο προτιμημένες παραλίες του νησιού ειναί:
1)Paradise (Καλαμοπόδι)
2)Super Paradise (Πλιντρί)
3)Άγιος Ιωάννης
4)Ελιά
5)Κάπαρη
6)Μερσίνη
7)Ορνός

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα και δυτικότερα νησιά της Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους. Η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές αγγλικές και γαλλικές επιρροές. Είναι κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς, με κύρια αξιοθέατα τη μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζάκομο), το Κανόνι, το Μον Ρεπό αλλά και τα Μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας. Εκτός πόλεως μπορεί να συναντήσει κανείς εξαιρετικές τοποθεσίες. Ανάμεσα στα αξιοθέατα της περιοχής ανήκει το Αχίλλειο, το παλάτι της αυτοκράτειρας Ελισάβετ (Σίσσι) της Αυστρίας, με το διάσημο γλυπτό «Αχιλλέας Θνήσκων» και άλλα υπέροχα έργα τέχνης, όπως τοιχογραφίες και πίνακες. Η περιοχή του Πέλεκα φημίζεται για τη θέα του ηλιοβασιλέματος που προσφέρει, ενώ στην Παλιοκαστρίτσα βρίσκεται το βυζαντινό φρούριο Αγγελόκαστρο.
Οπωσδήποτε αξίζουν μνεία, επίσης, οι υπέροχες παραλίες με ψιλή ξανθή άμμο, όπως:
1)Άϊ-Γόρδης
2)Γλυφάδα
3)Λίμνη Κορισσίων
4)Άγιος Γεώργιος των Πάγων
5)Μαραθιάς Γαρδένου
6)Κασσιώπη
7)Σιδάρι
8)Ρόδα της Αχαράβης
9)Αλμυρού
10)Δασιά
11)Παλαιοκαστρίτσα.

Σκιάθος

Το πιο κοσμοπολίτικο και πιο γνωστό νησί στις Βόρειες Σποράδες είναι η Σκιάθος. Η Σκιάθος είναι προικισμένη από τη φύση με τη πυκνή βλάστηση που καλύπτει σχεδόν όλο το νησί με πευκοδάση και ελαιώνες, που ακουμπάνε στις θάλασσές της.Η Σκιάθος βρίσκεται βορειοδυτικά στο Αιγαίο και αποτελεί το δυτικότερο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων.Οι 2 λίμνες της Σκιάθου, στη Χώρα και στις Κουκουναριές, αποτελούν σημαντικότατους υδροβιότοπους του ελληνικού οικοσυστήματος με αμέτρητα είδη ενδημικών και αποδημητικών πουλιών.
Η Σκιάθος διαθέτει πλούσια βλάστηση και πολλές παραλίες όπως οι παρακάτω:

1)Ξάνεμος
2)Μεγάλη Άμμος
3)Αχλαδιές
4)Βρωμόλιμνο
5)Αγία Παρασκευή
6)Τρούλος
7)Μεγάλος και Μικρός Ασέληνος
8)Μάραθα
9)Κουκουναριές
10)Μπανάνα ή Κρασάς
11)Μανδράκι
12)Λιμανάκι του Ξέρξη

Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Επτανήσων,καταλαμβάνοντας έκταση 406 τ.χλμ.Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 η Ζάκυνθος αποτελεί το τρίτο σε πληθυσμό νησί του Ιονίου Πελάγους με πληθυσμό 38.680 κατοίκους.Το νησί έχει πλούσια βλάστηση , δάση με κωνοφόρα δέντρα και άγρια φυτά αλλά και ελιές, πευκοδάση καθώς και υδροχαρή φυτά στις παράλιες ακτές.Η πανίδα είναι πλούσια με την καρέτα καρέτα να είναι ο πρωταγωνιστής ενώ πολλά είναι τα μεταναστευτικά πτηνά που σταθμεύουν στη Ζάκυνθο. Το νησί έχει αξιόλογη μουσική παράδοση και ιδιόμορφες τοπικές θρησκευτικές τελετές. Ονομαστά ζακυνθινά προϊόντα είναι το κρασί Βερντέα, το εξαιρετικό λαδοτύρι, τα μαντολάτα και οι κολόνιες.
Οι πιο φημισμένες παραλίες της Ζακύνθου είναι:

1)Τσιλιβί
2)Αργάσι
3)Καλαμάκι
4)Αλυκές
5)Κάμπι
6)Λαγανάς
7)Τραγάκι
8)Βασιλικός

Πηγές

el.wikipedia.org
http://www.discovergreece.com

Σύνταξη

Εύη Σπύρου
Μαρία Τσιάρα