Ζάλλογγο

Γεωγραφία

Το Ζάλλογγο βρίσκεται 46 χιλιόμετρα μακριά από την Ελεούσα (53 λεπτά). Βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων μέτρων. Είναι ένα χωριό το οποίο είναι σχετικά απομακρυσμένο απο τον πολιτισμό με την έννοια ότι δεν υπάρχουν σχολεία και μαγαζιά με είδη πρώτης ανάγκης.Έχει περίπου 1000 κατοίκους. Το Ζάλλογγο έχει χωριστεί σε δύο μέρη,το Άνω Ζάλλογγο και το Κάτω Ζάλλογγο. Επίσης κάθε χωριό έχει από ένα Πολιτιστικό κέντρο, στο οποίο γίνονται διάφορες τελετές.

Ιστορία

Το Ζάλογγο έγινε γνωστό ιδιαίτερα όταν ξεκίνησε ο πόλεμος με την τουρκία. Τότε υπήρχαν πολλοί τούρκοι οι οποίοι ήθελαν να μείνουν στο χωριό λόγω της γης που υπήρχε τότε αλλά υπάρχει και τώρα.Επίσης υπάρχει μια ιστορία , η οποία ισχυρίζεται οτί υπήρχε μία πριγκίπισσα η οποία είχε κρυμένο ένα θυσαυρό . Από υότε έως και σήμερα πολλοί άνθρωποι έρχοντε στο χωριό και ψάχνουν τον θυσαυρό.

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

Κάθε χρόνο στο Ζάλλογγο διοργανόνονται διάφορα πανυγήρια για τους αγίους του χωριού. Επίσης οι κάτοικοι ασχολούνται με τον αγροτισμό και την κτηνοτροφία .Το Ζάλλογγο όμως δεν φημίζεται μόνο για αυτά αλλά και για την θέα που έχει ειδικά όταν ο ήλιος δύσει. Βέβαια τα χειμωνιάτικα πρωινά το Ζάλλογγο είναι γεμάτο από ομίχλη στην οποία δεν μπορείς να διακρίνεις σχεδόν τίποτα.

ΠΗΓΕΣ:

ΣΥΝΤΑΞΗ: {2019} Τάσση Μιράντα, Τζώρτζη Αννα.